Hondentrimsalon

Scheren, knippen en wassen bij de trimsalon voor regio Deventer

Dagelijks bent u in de weer met uw hond. U geeft hem of haar eten en drinken en laat hem of haar uit. Onderhoud van de vacht is ook een belangrijk onderdeel van de verzorging, een regelmatig bezoek aan een hondentrimsalon is dus aan te raden. Laat uw hond in de regio Deventer daarom trimmen bij Trimsalon Bell-Amie in Raalte.

Trimsalon Deventer

Hondensalon Bell-Amie

Hoe we uw hond trimmen is afhankelijk het type vacht. In principe zijn er 4 behandelingsmethoden. We scheren en knippen, plukken, ontwollen en effileren. Ook wassen, uitkammen en ontklitten is onderdeel van ons werk. Verder kijken we de oren na, knippen we nagels, verwijderen we teken en controleren het gebit. Het is aan u of u tijdens een trimbeurt in de salon aanwezig blijft, maar bedenk dat een behandeling al snel 2 uur in beslag neemt. Over het algemeen is een hond rustiger is als het baasje weg is. In overleg met u bepalen we de behandeling en de wensen over het model van de vacht.

Trimtechnieken van hondensalon Bell-Amie

Plukken
Als u een ruwharige hond heeft, zoals een terriër of schnauzer, dan wordt hij of zij in onze trimsalon geplukt. Bij het plukken verwijderen we de bovenste dode laag haar met de hand of een trimmes. Zo kan de nieuwe vacht weer aangroeien. Wordt dit niet gedaan, dan bestaat de kans dat uw hond jeuk krijgt en in het ergste geval de vacht stuk gaat bijten. Hoe vaak de hond geplukt moet worden is afhankelijk van de vacht, maar hou rekening met 2 tot 4 maal per jaar.

Effileren
Een effileerschaar is een speciaal getande schaar. Effileren is vooral gebruikelijk bij spaniëlsoorten, setters en retrievers. Met de effileerschaar dunnen we de vacht uit in het gewenste model.

Knippen en scheren
Poedels, malthezers, tjitshu’s en verwante kruisingen zoals boomerhondjes moeten eens in de zoveel tijd geknipt en geschoren worden. Hoe vaak is afhankelijk van het model en de lengte van het haar.

Uitwollen
In de ruiperiode van onder andere berner sennen, chow chows, keesachtigen en (Schotse) herdershonden, is het aan te raden om de honden te laten uitwollen. Hierbij wordt met verschillende materialen het dode onderhaar verwijderd. Deze honden hebben vaak tweemaal per jaar een ruiperiode, het is dus aan te raden om uw hond minimaal 2 keer per jaar te laten uitwollen.

Tarieven

Grootte hond   Klein Middelgroot Groot
Knippen/effileren € 39,50 € 45,- € 58,-
Plukken € 42,- € 48,- € 63,-
Ontwollen en spabehandeling € 33,- € 40,- € 45,-
Alleen borstelen € 7,50 € 10,- € 15,-

Tarieven zijn vanaf en inclusief wassen, drogen en nagels knippen.

Alleen wassen en föhnen:  vanaf € 10,-

Een puppybehandeling tot de leeftijd van 4 maanden is gratis. Deze eerste kennismaking is bedoeld om de hond te laten wennen aan de trimsalon, en u te adviseren over de vachtverzorging en –behandeling. 

Nieuwe pup

Een nieuwe pup die voor het eerst alles ontdekt, het blijft een heerlijk tafereel om te aanschouwen. Als je nieuwe hondje nog jong is, kunt u het best vroeg beginnen hem of haar te laten wennen aan een trimbehandeling. Dat kan al vanaf 12 weken, dan doet de pup de meeste indrukken op en vergeet hij of zij ze ook niet meer.

Een eerste kennismaking met onze trimsalon duurt ongeveer 10 minuten. Een kennismaking is zeker aan te raden bij een ras dat vaak naar een hondentrimsalon moet.

Ook thuis kunt u het een en ander doen om de pup al te laten wennen:

  • haal iedere dag een borstel over zijn of haar gehele lijfje (ook over kop, benen en staart)
  • laat hem of haar kennismaken met het geluid en de warme lucht van een föhn.

Als u dit met veel enthousiasme doet en de pup beloont, zal uw hond een bezoek aan de trimsalon beter weten te waarderen en op den duur ook echt genieten van de aandacht. 
 

Hond trimmen

Haal- en brengservice

Is het vervoer een probleem of vindt u het gewoon makkelijk als uw hond gehaald en gebracht wordt, dan hebben wij ook een haal- en brengservice. Uw hond wordt in de bench meegenomen naar Bell-Amie in Raalte en na de behandeling weer thuisgebracht.

Kosten
Halen of brengen: € 3,-
Halen en brengen: € 6,-
 

Verharing

De vacht van een hond vertelt veel over zijn conditie. Normaal gesproken heeft een hond twee rui perioden. Teefjes verharen na de loopsheid en reuen vaak in het voorjaar en in het najaar. Enige hulp is wel plezierig om dit verharen in goede banen te leiden. Maar wanneer je te veel en met te hard materiaal borstelt bv met een furminator, haal je niet alleen het dode haar weg, maar ook de goede nog levende haren. De vacht krijgt hierdoor een tegenovergestelde "boodschap" en de verharing raakt ontregelt. Hierdoor wordt continu nieuw haar aangemaakt waardoor de hond het gehele jaar door blijft verharen. Dit betekend iedere dag veel haar ruimen in plaats van één a twee keer per jaar.

Maar normaal gesproken ruien de meeste honden in het voorjaar en in het najaar. Beagles, Labradors, Golden Retrievers, Jack Russels, de verschillende Herdershonden zijn enkele rassen die voor aardig wat haren in huis kunnen zorgen.

Het meest vachtvriendelijk is de hond te behandelen door middel van een intensieve badbeurt. De massage, de shampoo en het warme water zorgen dat de losse haren uit de vacht glijden. Door de behandeling af te ronden met een waterblazer, maakt dat alle losse haren verdwijnen zonder dat er aan de haren getrokken is door kam of borstel.